Skriver autografer for ville livet


image

Med arcticmusher.com-lua på plass skriver Dag Torulf autografer på løpende bånd til folk som vil ha et ekstra minne fra Iditarod 2016. Foto: Dag Øyvind Askheim

 

Sjelden har én finnmarking skrevet så mange autografer i Alaska. Etter endt Iditarod-løp ble det enda mer autografskriving på Dag Torulf, men nå er teamet i gang med den kronglete returen til Norge.

image

Heia-banneret på veggen ønsker de norske kjørerne velkommen til Nome. Foto: Terje Schjelderup

I kofferten har han pokalen og beviset på at han har gjennomført verdens lengste og tøffeste hundeløp.Det har nå gått halvannen uke siden han krysset målstreken i Nome mens TV-stasjonene filmet fra helikoptre, snøskutere og fra målområdet.

 

Det ble en 30. plass, men han kom i mål med 12 hunder etter å ha vært 9 dager, 22 timer, 6 minutter og 16 sekunder ute i løypa. Det har vært viktig for ham å få med flest mulig hunder gjennom løypa. Bak treportalen med teksten «End of Iditarod sled dog race», på en bygning hang et banner med teksten «Go Norway!» og med navnet på hver av de norske deltakerne.

Her oppsummerer Dag Torulf løpet for Terje Schjelderup bare  minutter etter målgang:

LES OGSÅ: «Jeg måtte kaste meg av sleden»

Etter løpet var det som kjent bankett med utdeling av premier. Med hjem til Hammerfest har Dag Torulf en pokal som helt sikkert får hederplassen i hylla i stua. Under banketten takket han for opplevelsen.

 

image

Dag Torulf takker for opplevelsen under banketten og premieutdelingen. Foto: Karl-Erik Andersen

Nå har Dag Torulf startet sørover. Kluss med Alaska Air gjorde flybillettene ufattelig dyre, og de nordnorske kjørerne bestemte seg derfor for å leie en liten truck og kjøre fra Anchorage til Seattle, hvor flyet til Frankfurt venter. Turen er på rundt 3.795 kilometer (det avhenger muligens av veivalget), og onsdag den 30. mars klokka 14, lokal tid, tar flyet av med med kurs for Europa.

 

image

Tore og Dag Torulf bak i bilen sammen med hundene. Foto: Karl-Erik Andersen

 

Første overnatting var hos Hugh Neff, den kjente hundekjøreren og norgesvennen, som som vant Yukon Quest-løpet i februar. Dag Torulf og Karl-Erik rapporterer også at det var «et forferdelig styr» for å få tak i sleden som ble byttet ut midtveis i løpet, og at de har fått en skikkelig influensa i bonus.

I tillegg har de merket hendelsen i Brüssel ved at de har måttet lage svært detaljerte pakkelister for returen.

For å spare tid sover de underveis – bak sammen med hundene. Der trives de som kjent. Mer fra returen kommer.

Til sist en liten videosnutt fra det som venter hjemme i Finnmark i april:

-eirikp-

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar