Dina inntar scenen


Dag Torulf sammen med spannet og Dina og Petoska i front.

Dag Torulf sammen med spannet og Dina og Petoska i front.

En hund etter konferanser? Kanskje ikke, men onsdag blir Dina med på sin første næringslivskonferanse.
Dag Torulf skal fortelle om prosjektet vårt under Næringslivsdagen 2015  i Arktisk kultursenter i Hammerfest, og da har han en ekte heltinne med.

Dina (6)

Dina (6)

Dina er den fødte leder, hun er rolig, har kontroll, inspirerer og får de andre i spannet til å gi litt ekstra. Når hun ikke er fornøyd, bjeffer hun et «kom igjen, litt til nå», og hele tiden har hun ørene på stilk for å få med seg beskjedene fra sjefen; hundekjøreren. Når han korrigerer med med et «høy» sørger hun for å dra med seg resten av spannet mot høyre, akkurat så mye Dag Torulf ønsker.
Dina sammen med Aisa.

Dina sammen med Aisa.

Når været er skikkelig ille er det henne vi stoler på. Det krever mye av en hund å gå i led, og ikke minst når sikten nesten er lik null. Mange ganger har Dag bare hatt ett alternativ om han skal fortsette, og det er å  stole på Dina. Det har alltid gått bra. Vi har alltid kommet fram.
For en tid tilbake viste hun enda en side av seg selv. Da Svein falt av sleden etter en ulykke på Sennalandet for to år siden, var det Dina som tok kontroll og førte spannet, tilsammen 21 hunder og en storslede – trygt hjem til kennelen på Veslemoen.
Det er litt av en historie, som heldigvis endte godt. Du kan lese den her.
-ep-

Legg igjen en kommentar